Dag van de stadslandbouw - Publieksdag

De landelijke publieksdag van de Stadslandbouw vindt dit jaar plaats op 17 mei.

In Nijmegen worden door Eetbaar Nijmegen veel activiteiten georganiseerd waaronder fietsexcursies, speciale activiteiten en presentaties (zie: http://eetbaarnijmegen.nl/publieksdag/). De toegang is gratis.

De Lentse Aarde doet ook mee aan de publieksdag.

Onze moestuin De Lentse Aarde is in de ochtend onderdeel van een fietsroute in Lent.

De bouw van een kruidenspiraal op ons terrein is onderdeel van een speciale activiteit. De kruidenspiraal wordt `s ochtends tussen 9 en 12 u gebouwd op het 'dorpsplein' onder leiding van Alina van Transition Town Nijmegen. Voor deze activiteit kun je je inschrijven via de website van Eetbaar Nijmegen. Het aantal inschrijvingen is aan een maximum (12 personen) gebonden dus wacht niet te lang met inschrijven als je interesse hebt. Voor de kruidenspiraal zijn nog materialen benodigd: stenen (bakstenen, tuinstenen, dakpannen, etc.), boomstammen, strobalen en niet te vergeten veel kruidenplanten. Mocht je deze materialen en planten over hebben, laat het even weten en neem ze de komende dagen mee naar onze tuin aan Smitjesland.

In de middag wordt in het Honiggebouw een presentatie geven over het opzetten van een moestuin. De Lentse Aarde is in deze presentatie de Best practice.

Datum: 
zaterdag, 17. mei 2014 - 9:00 tot 17:00